Bijna kerst: lekker voorlezen!

De Grompus kerstLaatste schoolweek voor de kerstvakantie! Dat betekent: gezelligheid, maar ook veel drukte… Kerstmusical, kerstdiner, alle structuur weg… Extra belangrijk om rustmomentjes in te bouwen dus! Dus: haardvuurtje aan op het digibord en lekker voorlezen!

Zelf geniet ik (thuis) nu ontzettend van De Grompus en zijn Gluiperige, Gruwelijke kerstplan, van Alex T. Smith! Ik wilde het boek al enthousiast gaan tippen vorige week, maar hoorde toen dat het al uitverkocht is! En dat terwijl het zo perfect is voor deze tijd van het jaar! Maar… niet helemaal getreurd: misschien ligt het nog wel in je plaatselijke boekwinkel en volgend jaar gaat het zeker in herdruk, dus zet hem gewoon nú alvast op je Sinterklaas-verlanglijstje voor volgend jaar. Dan heb je hem op tijd

Het is echt zo’n heerlijk voorleesboek, met een alwetende verteller, en waarin je helemaal kunt losgaan met gegrom en chagrijnig gemopper (ideaal als je je een beetje gestrest voelt!). Een boek waar je de klas zeker mee zult laten lachen én waardoor je helemaal in kerststemming komt (ook al heeft De Grompus daar een HEKEL aan).

Heb je het boek niet te pakken gekregen? Misschien vind je in dit lijstje nog een ander leuk boek over kerst. ✨

Leave a Reply