De nieuwe SINTERKLAAS

SINTERKLAASHet is zover!!! De herziene uitgave van SINTERKLAAS is vanaf nu verkrijgbaar!

Voor dit fantastische prentenboek kleurde Charlotte Dematons de pietjes opnieuw in. Ook maakte ze een nieuw omslag, nieuwe schutbladen en een nieuwe terugvaart. Er ontstonden tientallen nieuwe verhaallijntjes, ze gaf het landgoed een update en ook de stoomboot is verbeterd. De meeste Pieten slapen nu bovendeks, behalve degenen die dat niet willen. De steenkolen worden binnenkort vervangen door elektriciteit of waterstof. De zonnepanelen zijn al geïnstalleerd. Ze schilderde bovendien nieuwe platen: ‘De trainingsdag voor Hulppieten’ en ‘De Pietenflat’. 

Sinterklaas

©2023 Dematons, illustratie van Charlotte Dematons uit Sinterklaas

In ieder exemplaar van deze druk zit ook nog eens een ‘Sinterklaaskrant’. Hierin vind je (door Charlotte Dematons geschreven) achtergrondartikelen over de horizontale organisatiestructuur van het bedrijf van Sinterklaas en de Pieten, een reportage over het nieuwe Pietenverblijf, een verslag van een wandeling met de Thuisblijfpieten over het landgoed, een zoek-de-verschillen-tekening, het weer en een interview met Dieuwertje Blok. Zó leuk. Het lijkt me duidelijk: dit boek móet je hebben. 

MAAR… daar is wel nog een dingetje mee. Hoewel er maar liefst 50.000 exemplaren zijn gedrukt, zijn deze allemaal al besteld/gereserveerd door (online) boekhandels. De meeste kans om SINTERKLAAS als lezer te bemachtigen heb je dus – als je het boek nog niet gereserveerd hebt – door deze week naar je (lokale) boekhandel te gaan. 

Er worden dit jaar geen exemplaren meer bijgedrukt en… ‘volgend jaar zien we wel weer verder’. Dat je het weet, dus!


ISBN: 9789083340777   ✨  €17,99

Sinterklaas

Leave a Reply