Een wonderprachtig boek

Een wonderprachtig dier🦍🦏🦒🐘🐕🐈🐊🦈🦌🦧🐅🦓💚
Daar is ‘ie dan eindelijk, dit wonder-prachtige boek!! Een wonderprachtig dier – Een dierengedicht voor elke dag van het jaar.

Zodra uitgeverij Ploegsma aankondigde dat er een vervolg kwam op de prachtige bloemlezing Ik wou dat ik een vogel was, wist ik dat dit nieuwe boek net zo mooi moest gaan worden. En inderdaad… ‘Een wonderprachtig dier’ is geweldig!

Met de illustraties van Britta Teckentrup is elke spread er weer eentje om in te lijsten ❤️ Adembenemend natuurschoon!

Een wonderprachtig dierEen wonderprachtig dier

 

In dit boek staan dieren centraal en voor elke dag van het jaar is er een gedicht gekozen. Deze gedichten passen bij de illustraties en zoals je kunt zien, kom je daardoor bekende gedichten in een geheel nieuwe context tegen! >>

Een wonderprachtig dier

Een wonderprachtig dierEdward van de Vendel is een van de vele bekende dichters die je meerdere malen in het boek zal tegenkomen. 4x om precies te zijn. En nee, dat heb ik niet geteld, maar dat staat in een van de vier (!) registers achterin. Je kunt zoeken op dichter, titel, dier of beginregel van het gedicht. Zo handig!! (“Allereerst: sorry zeggen” check ✔️ Edward van de Vendel!)

Voor dit boek was ook een dichtwedstrijd uitgeschreven. Maar liefst 1030 gedichten werden door 529 deelnemers ingestuurd. En slechts 7 mensen wonnen met hun gedicht een plekje in het boek. ‘Namen om in de gaten te houden’ aldus de redactie.
Je vindt ze voorin het boek.

Het lijkt mij in ieder geval duidelijk: dit boek verdient een plek op het verlanglijstje van je klas. Elke dag een mooi gedicht over een dier – hoe leuk is dat?! Ook heel mooi te koppelen aan de seizoenen en aan lessen over dieren natuurlijk. Maar vooral ook heerlijk om naar te kijken en om in te bladeren.


Een wonderprachtig dier

Leave a Reply