Gezellig kamperen!

George gaat losEindelijk! Volgens mij zou dit boek vorig jaar al verschijnen, maar nu is George gaat los – het vervolg op Goeie Ouwe George – er dan echt!

En je ziet het niet aan de titel, maar dit boek gaat dus over kamperen tijdens de zomervakantie! Perfecte timing dus om te genieten van dit grappige verhaal 🏕

Maar, let op: dit ogenschijnlijk eenvoudige boek heeft een humor die volwassenen waarschijnlijk nog leuker vinden dan kinderen. De ironie druipt er namelijk vanaf!

‘We hebben een tent,’ zei Bettie. ‘Nu hoeven we alleen nog een plek te vinden om hem op te zetten.’
‘Nou,’ zei pa Appeltje. ‘Er zijn ontelbare mogelijkheden. We kunnen hem in een wei vol kwaaie stieren opzetten. Of op een horzelnest. Naast een rivier vol mensenetende piranha’s. De wereld barst van de mooie plekjes om een tent op te zetten.’ (blz. 27)

Ik vind dat dus echt hilarisch, maar ik kan me ook wel voorstellen dat kinderen de grap soms ontgaat. Echt een boek voor wat oudere kinderen dus!

En dan die tekeningen van Georgien Overwater! Daarvan schiet je af en toe ook in een lachstuip. Ze weet de humor van Rosoff zo treffend te vangen in haar illustraties, en doet er vaak ook nog eens een schepje bovenop. Geweldig! Echt een heerlijk vakantieboek.

George gaat los  George gaat los

 


George gaat los

Leave a Reply