Hoezo, gespleten persoonlijkheid?

HaarWat een boek is dit!! ❤️💜💛🤎💚
Dit eerste deel van de nieuwe serie Haar is echt een fantastische graphic novel – intrigerend, fascinerend en waanzinnig mooi geïllustreerd.

Kid Toussaint en Aveline Stokart vertellen in dit boek een heel interessant verhaal, over een vriendengroepje op de middelbare school en een meisje dat nieuw op school komt en haar plekje probeert te vinden. Maar er is iets merkwaardigs met Elle: ze heeft nogal heftige moodswings – zo erg dat ze steeds wel een ander meisje lijkt… met steeds een andere haarkleur.

Haar - Nieuw op school Haar - Nieuw op school

 

 

 

 

 

 

 

De emoties van Elle zijn echt geweldig goed verbeeld en de illustraties lijken soms rechtstreeks uit een film te komen, met mooie scherptediepte, prachtige kleuren en krachtige beelden.

Haar - Nieuw op school Haar - Nieuw op school

 

 

 

 

 

 

 

Maar makkelijk is deze graphic novel niet. Dit is zeker geen simpel verhaaltje! Er wordt van de lezer behoorlijk wat eigen interpretatie gevraagd en het wisselen van haarkleur lijkt méér dan symbolisch te zijn… Wie is Elle nou écht? Raadselachtig!

Het geheimzinnige open einde en de mooie, interessante personages (niet alleen Elle!) vragen om meer! Ik zie nu al uit naar deel 2! (10/11+)


Haar - Nieuw op school

Leave a Reply