Leren over Anne Frank

De wereld van Anne FrankDit lees- en doeboek over ‘De wereld van Anne Frank‘ is vanwege alle schrijfopdrachten en stickers niet echt geschikt om in de schoolbibliotheek te zetten, maar wél een aanrader voor kinderen die meer willen weten over het Achterhuis, het leven van Anne Frank, haar dagboek en de Holocaust.

De wereld van Anne Frank

Met de korte verhalen en denkvragen zullen kinderen zich steeds beter in Anne kunnen verplaatsen en beseffen wat voor vreselijks zich tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld.

De wereld van Anne FrankHet doeboek werd gemaakt in samenwerking met de Anne Frank stichting en staat dan ook vol met foto’s uit het Anne Frank Huis. De opdrachten zijn relevant: zo kom je met een woordzoeker oorlog-gerelateerde woorden tegen en een zoek-de-verschillen prent gaat bijv. over Opekta: de handel van Otto Frank.

De wereld van Anne Frank

Uit dit boek kun je absoluut veel inspiratie halen voor in de klas, maar het is ook een mooie meivakantie-leestip. Grote kans trouwens dat kinderen hierna ook Het Achterhuis willen lezen. Een waardevol doeboek dus – extra mooi in de aanloop naar 4/5 mei 🇳🇱


Rubinstein, 2022

De wereld van Anne Frank

Leave a Reply