Onwaarschijnlijke zeedieren

BlaadjesschaapKijk dan! Bi-zar!!!! Dit is een FOTO! 😲 Een foto van een beestje. Het is een blaadjesschaap: ‘een tropische zeeslak met zonnepanelen’. Dat geloof je toch niet?!

Nou, en precies daarom staat dit zeedier in het boek Een slijmzoen voor je oma van Matthijs Meeuwsen en Paco Vink. Hieronder zie je de illustratie uit het boek #zoekdeverschillen!

Een slijmzoen voor je oma

©2023 Querido, illustratie van Paco Vink uit Een slijmzoen voor je oma

Een slijmzoen voor je omaIk kreeg de foto toegestuurd van uitgeverij Querido omdat het vandaag Wereld Oceanen Dag is. Boekpromotie geslaagd, want mijn interesse en nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Dit boek moest ik echt zien!

Wat blijkt? Het is ook nog eens verschrikkelijk leuk om te lezen! Al meerdere keren moest ik hardop lachen. En echt hard 😂 Over de pissebed (een zeedier?!) bijvoorbeeld of over de tekst bij de blobvis en de klapmuts. Zelf de inleiding is geweldig (‘Waarschijnlijk is dit nieuw voor je, maar jij woont niet op de Aarde.’ 😆)

Een slijmzoen voor je oma

Het boek is ook nog eens ontzettend interessant! En de informatie blijft door deze vertelwijze echt goed hangen (al is het alleen maar omdat ik steeds stukjes blijf voorlezen aan iedereen in mijn buurt).

Een slijmzoen voor je omaEen slijmzoen voor je oma

 

Lijkt me duidelijk: zeer grote aanrader voor in de klas!

Leave a Reply