Topboek voor de Kinderboekenweek 2023

De VanderbeekersNa de zomervakantie sjees ik meteen het hele land door om leerkrachten te inspireren voor de Kinderboekenweek!

Ik ben dus al druk in de voorbereiding en flink aan het speuren naar leuke boeken. Dit is dus wel echt een topper!! ‘De Vanderbeekers’ is het ultieme feel good boek als je het hebt over een fijn thuis.

Het gezin met vijf kinderen, dat net zo bruist als dat in The Cosby Show (weet je nog?), krijgt vlak voor kerst van hun chagrijnige huisbaas te horen dat ze moeten gaan verhuizen. Ze willen echter niet weg uit hun geliefde Harlem (en dat snap je; ik wil nu ook in Harlem wonen… nooit gedacht 😉) en doen er alles aan om de huurbaas gunstig te stemmen.

Echt zo’n heerlijk warm verhaal, waar je helemaal blij van wordt. Zo’n verhaal over hoe fijn het is om je ergens thuis te voelen, hoe leuk het is om iedereen in je buurt te kennen en te voelen dat iedereen er voor elkaar is ❤️

Bij mij borrelt het al van de leuke lesideetjes! Iets met plattegronden tekenen, een buurt met huizen ontwerpen en praten over wat voor jou belangrijk is voor een thuis.

Er is nog een vervolg ook! Die moet dus ook op mijn leeslijst 😁📚📚📚

Leave a Reply