Wie weet er nog een leuk voorleesboek?

Lezende kinderen

Al jaren kan ik mij ongelofelijk verbazen en vreselijk opwinden over de antwoorden op de vraag: ‘Wie weet er nog een leuk voorleesboek?’ op diverse Facebookpagina’s voor leerkrachten. De antwoorden zijn namelijk ALTIJD hetzelfde en NIET origineel. 

Daarom is het echt een feest om te lezen wat Bibi Dumon Tak heeft gezegd tijdens haar Albert Verwey-lezing van afgelopen woensdag. Ik heb hardop zitten lachen om haar snoeiharde, verontwaardigde woorden. Fantastisch, want ze heeft natuurlijk helemaal gelijk. In NRC kun je een ingekorte versie lezen:

>> Wipneus en zijn schimmelige vriendje Pim <<

De Grote Vriendelijke PodcastVia De Grote Vriendelijke Podcast kun je de lezing bovendien in zijn geheel terugluisteren. 

Lees het stuk in ieder geval door, want Bibi Dumon Tak geeft nog een paar mooie leestips. Ook op de website van de GVP staan haar boekentips op een rijtje. Als jij deze pagina volgt, ken je die waarschijnlijk al, maar deel ze zeker met collega’s en andere bekenden in het onderwijs. Ik zeg: lekker met z’n allen tijdens een teambijeenkomst de lezing luisteren!


Lees ook mijn artikel (uit 2017) Wat is een goed voorleesboek?
En ben je op zoek naar goede (voorlees)boeken voor in de klas?
Aan het einde van elk jaar maak ik een lijstje met topboeken voor in de klas!

Leave a Reply