Winnaars Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Winnaars Kinderjury 2022De winnaars van de Prijs van de Kinderjury 2022 zijn bekend!

In de categorie 6-9 jaar hebben de meeste kinderen gestemd op De magische halsband van Thomas van Grinsven & Rutger Vink (met illustraties van Sabine van der Stadt) en in de categorie 10-12 jaar heeft het boek Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken van Kevin Hassing (en met fantastische illustraties van Linde Faas) gewonnen! 👏👏 Allemaal Nederlandse makers dit jaar!! Gefeliciteerd !!

De magische halsband  Mus en Kapitein Kwaadbaard 2

 

 

 

 

Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar. Geweldig hè? Tijdens het Grote Kinderjury Feest in Utrecht werden de winnaars verrast met hun prijs.

Categorie 10 – 12 jaar

Kinderjury 2022Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken was het enige genomineerde boek in de categorie 10-12 jaar dat ik nog niet gelezen had, dus dat heb ik vorige week nog snel even gedaan! Ik wilde natuurlijk wel weten waarom kinderen dit boek zo leuk vinden! En ik snap het wel: een spannend piratenverhaal vol actie, maar ook met heel veel humor. Door de lekker korte hoofdstukken leest het boek bovendien heel vlot. Binnenkort zul je het boek met een bespreking op deze website vinden. Een mooie winnaar!

 

Leave a Reply