Elvis Watt, een koffer met geld

Elvis Watt, een koffer met geldElvis Watt is de rijkste jongen van het stadje Sonsbeek. Sinds hij twee miljoen heeft gekregen van zijn opa, kan hij kopen wat hij wil! Alleen moet hij geheim houden dat hij zoveel geld heeft, dus zo makkelijk is dat niet. Bovendien zijn alle winkels in Sonsbeek gesloten – het stadje lijkt wel een spookstad! De reden? Een superwinkel, geopend door zijn opa Benjamin Spoek, met aanbiedingen waar iedereen op af rent. Geld doet vreemde dingen met mensen… Als Elvis nóg meer geld krijgt van zijn opa, bedenkt hij een fantastisch plan, waarmee hij meteen de ruzie tussen zijn opa en moeder kan oplossen. Maar dan loopt alles anders dan verwacht…

Tweede deel in de serie Elvis Watt. Deel 1, Elvis Watt, miljonair, won de prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014.

Recensie

Wat een ontzettend leuk, fantasievol boek, met nog meer vaart dan het eerste deel. Manon Sikkel weet precies wat kinderen grappig vinden. Het verhaal zit goed in elkaar en is heel vermakelijk: het is behalve grappig ook erg intrigerend. Je blijft lezen! Wat gaat er gebeuren met het stadje Sonsbeek? Zou Elvis de ruzie tussen zijn moeder en opa kunnen bijleggen? Waarom krijgt hij zóveel geld van zijn opa? Wat moet hij ermee doen? Komt het ook weer goed tussen Elvis en zijn vriendin Femke? En bovenal: waar is opa Spoek??

Het boek heeft daarnaast ook nog een diepere laag en boodschap: wat doet geld met mensen. Maakt geld echt gelukkig? Zeker iets om over na te denken!

Het boek eindigt met een mooi verhaal over bovenstaande vraag en een trigger voor het volgende boek: de code van de kluis…

Je zult hem nodig hebben. (blz. 198)

Lestips

Dit boek is door een voorwoord en een inleidende brief van Elvis goed te lezen zonder het eerste deel te kennen. Het kan dus ook zonder het eerste deel worden gepromoot of voorgelezen, al komen de personages wel beter tot leven als je ook het eerste deel hebt gelezen.

Het volgende fragment kun je goed gebruiken voor boekpromotie: het spreekt enorm tot de verbeelding en legt meteen een en ander uit deel 1 uit.

Elvis, Ole en Zoef (…) toch niet zijn? (blz. 22 t/m 27)


Lees ook:

Elvis Watt miljonair  Elvis Watt, Heppie Kemper

 

 

 

 


Uitgeverij Moon, 2014

Elvis Watt 2 bol


Genre: Verhalen
Series: Elvis Watt | Onderwerpen: 2015, Familie, Geheim, Geld, Grootouders, Rijkdom, Serie, Tip van Finn, Vriendschap
Geïllustreerd door Annet Schaap

Leave a Reply