Skeletten, spoken & spinrag

Skeletten, spoken en spinragTien oude en nieuwe griezelverhalen

Deze bundel met tien gruwelijke verhalen gaat over spoken en skeletten, hoofdloze ruiters en marmeren mannen, spookkoetsen, verlaten treinstations en eilanden die je op geen enkele kaart kunt vinden… Met bewerkte klassiekers van o.a. Edgar Allen Poe, Washington Irving en Charles Dickens en vijf nieuwe verhalen van auteur Chris Mould heb je hier een buitengewoon griezelig boek in handen.

Recensie

Het eerste dat opvalt aan dit boek zijn de fantastische, griezelige prenten van Chris Mould, tevens auteur van vijf van de verhalen uit dit boek. De prenten brengen de enge verhalen nog meer tot leven en maken dit boek tot een prachtig boek om door te bladeren.

Skeletten, spoken en spinrag illustratieMaar de verhalen zijn ook niet mis! Dit zijn de écht griezelige spookverhalen, zoals je ze vertelt om elkaar bij een nachtelijk kampvuur bang te maken. De verhalen zijn slechts een aantal pagina’s lang, maar weten je in weinig tekst toch flink in hun greep te krijgen. Dat is ook niet vreemd, als je ziet wie de verhalen oorspronkelijk geschreven hebben. Mould bewerkte voor deze bundel klassieke verhalen van o.a. Edgar Allan Poe, die bekend staat om zijn macabere horrorverhalen. Maar ook de verhalen van Mould zelf zijn echt goed griezelig.

Met recht een boek om van te huiveren!

Lestips

Mocht je nog een spannend verhaal voor tijdens kamp nodig hebben, leer dan een van deze verhalen uit je hoofd! Voor sommige kinderen zal dat echt wel iets té griezelig zijn (dus waarschuw ze vooraf), maar anderen zullen ervan smullen!

Deze bundel is ook uitermate geschikt om af en toe een lekker spannend griezelverhaal uit voor te lezen. Bijvoorbeeld tijdens een donkere onweersbui, met een ‘knapperend’ haardvuurtje op het digibord… Die dag zullen de kinderen dan niet snel vergeten!

Het is echter ook echt een boek om zelf door de kinderen te laten lezen; de prenten maken namelijk misschien nog wel meer indruk dan het verhaal… Brrrr…..


Uitgeverij Sjaloom, 2006

Skeletten, spoken en spinrag bol


Genre: Griezelverhaal
Tags: 2006, Geesten, Kamp, Kinderboekenweek 2017, Klassieker, Spoken, Tip van Daan, Verhalenbundel
Illustrator: Chris Mould

Leave a Reply