Verraad op de Veluwe

Verraad op de Veluwe

Suske en Wiske logeren samen met tante Sidonia, Lambik en Jerom bij de directeur van “De Hoge Veluwe” in het Nationale Jachthuis Sint-Hubertus. Net op het moment dat hij wil gaan vertellen waarom hij hen heeft uitgenodigd, valt het licht uit en wordt de baron neergeslagen. Dat is de start van een avontuur met elfjes, pratende dieren en de “Vale Ouwe”, een boosaardige kobold die vroeger de streek onveilig maakte met zijn leger dwergen.

Recensie

Dit stripverhaal lijkt gebaseerd op een bestaande legende of sage over de “Vale Ouwe”, maar afgezien van het feit dat “Vale Ouwe” de vroegere benaming van de “Veluwe” was, is er niets over dit verhaal te vinden. Het lijkt dus bedacht te zijn door de makers van Suske en Wiske.

Het verhaal zit redelijk ingewikkeld in elkaar en is daardoor ook niet zo heel vermakelijk. Er zijn duidelijk informatieve elementen in verwerkt (de witte fietsen in het park, de diersoorten, het jachthuis, het Kröller-Müller museum), dus door het lezen van deze strip leer je zeker iets over de Veluwe.


Uitgeverij Standaard, 2004


Genre: Spanning
Series: Suske en Wiske | Onderwerpen: 2004, Gelderland, Strip, Veluwe
Geïllustreerd door Willy Vandersteen

Leave a Reply