Wat een vragen!

Wat een vragen!Niet alle vragen hebben een antwoord.
En sommige vragen hebben meer dan één antwoord.
Er zijn ook vragen met ontelbaar veel antwoorden.
Bij dat soort vragen kun je alle kanten op met je fantasie!

Vertaald door J.H. Gever.

Recensie en lestips

In eerste instantie lijkt dit een prentenboek voor echt jonge kinderen. De eerste vraag in dit boek is namelijk: Hoeveel dieren zie jij op dit plaatje? Duh. Een vraag voor kleuters. Maar bij de tweede vraag gaan je wenkbrauwen al omhoog: Hoeveel dieren zie je hier niet (omdat ze zich verstoppen voor de tijger)? En bij de derde vraag wordt duidelijk: dit is ook heel erg leuk om met de bovenbouw te bespreken!

Wat een vragen

Je kúnt deze vragen namelijk niet fout beantwoorden! De antwoorden moet je helemaal zelf verzinnen en je zult er nooit achterkomen wat het juiste antwoord is. Alles is dus goed!

Wat een vragen!

©2023 Gottmer, illustratie van Christian Robinson uit Wat een vragen!

Sommige vragen lenen zich enorm goed om er lekker op los te fantaseren en complete verhalen bij te verzinnen (Op wie wacht zij?). Andere vragen zijn juist heel geschikt om het te hebben over vooroordelen: Wie heeft meneer Van Dam een mep verkocht? of Wie van deze heren zingt het mooist? – en waarom denk je dat?

Tot slot zijn er ook nog heel gekke vragen, waar je je eigen Black stories spel bij kunt maken: neem bijv. de vraag Hoe is die koe daarboven op de windmolen gekomen? Laat kinderen hun eigen verhaal verzinnen en kijk of andere kinderen door het stellen van vragen daar achter kunnen komen!

Wat een vragen

Wat een heerlijk prikkelend prentenboek! Ook de illustraties in collagestijl, met papier, verf en stift, zijn heel origineel en creatief. Verrassend in heel veel opzichten!


Gottmer, 2023

Wat een vragen!


Genre: Non-fictie
Onderwerpen: 2023, Creatief denken, Fantasie, Filosofie, Prentenboek, Vragen
Geïllustreerd door Christian Robinson

Leave a Reply