Zoektocht door de nacht

Zoektocht door de nachtMartje is met haar zus en twee stiefbroers op vakantie in Engeland. Ze logeren vlakbij Stonehenge en raken zeer geïnteresseerd in de grote stenen. Op de langste nacht besluiten de vier kinderen om er stiekem te gaan kijken, zodat ze kunnen zien hoe de maan daar onder gaat. Ze ontmoeten die nacht een mysterieuze jongen in een wit gewaad. Zijn naam is Merlijn en hij weet veel over de legende van Koning Arthur. Hij vertelt over de steen waar Arthur het zwaard uit wist te trekken. De kinderen zijn vastbesloten deze steen te vinden!

Recensie

Dit verhaal vertelt interessante dingen over de legende van Koning Arthur. Ook krijg je al lezende veel informatie over Stonehenge. De rest van het verhaal is minder boeiend en nogal onwaarschijnlijk. Lezers zullen de nachtelijke tocht van de kinderen wel spannend vinden, maar het hele verhaal is minder mysterieus dan de achterkant van het boek doet vermoeden.

Lestips

Spannend stukje om het avontuurlijke gedeelte van het verhaal te benadrukken:

Toen Boaz haar (…) jij?” stotterde ze (blz. 33 t/m 41)

Informatie over Stonehenge:

’s Middags reden ze (…) antwoord zou krijgen. (blz. 16 t/m 21)

Achterin staan nog tips over Hoe vind je de weg in het donker?


Uitgeverij Leopold, 2008


Genre: Avontuur
Series: Rugzakavontuur | Onderwerpen: 2008, Engeland, Koning Arthur, Legende, Reizen & vakantie, Serie, Stonehenge, VK & Ierland
Geïllustreerd door Els van Egeraat

Leave a Reply