Aangrijpende graphic novel

Dagen van zandWow 💛 Wat een indrukwekkend boek. Deze fantastische graphic novel kwam op mijn pad toen ik de graphic novel De wereld van Sofie ontdekte. Dagen van zand van Aimée de Jongh is namelijk van dezelfde uitgeverij (Scratch Books) en ligt al een tijdje in de winkel (2021).

Ook al kende ik Aimée de Jongh al van haar illustraties in Slimme Pim en Meester Spion, dit soort werk van haar had ik nog nooit gezien. Wauw. Wauw. Wauw. Dit boek komt écht binnen!

Het is een historisch verhaal, over het leven in de Dust Bowl in de Verenigde Staten tijdens de crisisjaren – de jaren 30 van de vorige eeuw dus. John krijgt een baan als fotograaf en moet de zware levensomstandigheden van de boeren in Oklahoma vastleggen. Langzaam krijgt hij steeds meer moeite met zijn opdracht…

Dagen van zand

Ik heb het boek ademloos gelezen (en bekeken). Eigenlijk is dit ook niet per se een kinderboek, maar ik kan mij goed voorstellen dat er kinderen in groep 8 (en zeker op het VO) zijn die ook gegrepen worden door dit verhaal. Zeker kinderen die ook geboeid zijn door aangrijpende verhalen over de oorlog bijv – dit heeft dezelfde soort sfeer: historisch, aangrijpend, levensecht en het gaat over wat echt belangrijk is in het leven. Een boek dat ráákt.

Lees meer in de recensie en… lees het boek ook vooral zelf ❤️

Dagen van zand

Leave a Reply