Gozert wint Gouden Griffel!

Gozert illustratie

©2020, Lemniscaat, illustratie van Linde Faas uit Gozert

GozertIn juni kon Pieter Koolwijk al nauwelijks geloven dat hij een Zilveren Griffel met zijn prachtige boek had gewonnen, maar nu heeft hij dus ook nog eens de kinderboekenprijs-der-prijzen in de wacht gesleept! En zo terecht, want wat een mooi, gevoelig, grappig en sprankelend boek is ‘Gozert’!!

In mijn recensie schreef ik:

De kleurrijke personages komen waanzinnig goed uit de verf en het boek leest heerlijk weg door de grote hoeveelheid humor, mooie beeldspraak en levendige dialogen. De balans in dit verhaal is echt precies goed en het ontroerende en verrassende slot is werkelijk fantastisch. Dit boek kan je kijk op de wereld daadwerkelijk veranderen!

Lees de hele recensie HIER!

De Gouden Griffel is voor het best geschreven oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek van het jaar ervoor. In de jury van 2021 zaten: Ed Tan (voorzitter), Eline Rottier, Thomas Hardie, Daniël Albering, Jörgen Apperloo, Joan Windzak en Kim Blackburn. Het juryrapport lees je hier.

De Gouden Griffel is zojuist uitgereikt tijdens de Gouden Kinderboekenborrel en luidt het begin in van de Kinderboekenweek 2021!

Griffels 50 jaar!

Bovendien bestaan in 2021 de Griffels 50 jaar! Organisator CPNB viert dat in het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum in Den Haag. In het museum is nu een nieuwe tentoonstelling over 50 jaar Griffels te zien. Passend bij het thema van de Kinderboekenweek Worden wat je wil ontdekken kinderen in deze tentoonstelling op speelse wijze hoe ze de schrijver kunnen worden van een Griffel-winnend boek.

Leave a Reply