Winnaars Vlaamse Leesjury

Ineens dacht ik: welke boeken hebben eigenlijk de Vláámse Kinderjury, ofwel de Leesjury, gewonnen dit jaar?! Die bekendmaking blijkt dus op 3 mei jl. te zijn geweest, maar die is door de meivakantie helaas helemaal aan me voorbij gegaan! Maar gelukkig kunnen we alles nog online vinden 🙂

Hier is de top 3 van de Leesjury in groep 4, ofwel 10 – 12 jaar!

Wat een geweldige boeken!! Benieuwd? Lees er meer over door te klikken op de cover:

De juwelendief  Mijn jaar in een tent  Jozefien Wachters en de strijd om altijd

 

 

 

 

Welke boeken nog meer gewonnen hebben, kun je mooi zien op onderstaande poster, die je trouwens kunt downloaden op de website van de Leesjury – handig voor in de klas of bibliotheek!

Leesjury winnaars 2022

De Vlaamse Leesjury werkt anders dan de Nederlandse Kinderjury: een volwassen jury maakt een voorselectie van 8 boeken per leeftijdsgroep. Alle Vlaamse kinderen mogen zich aanmelden voor de jury; dan ga je al die acht boeken lezen en daarna mag je stemmen op het boek dat je van al die acht het beste vindt.

Leesjury 2022-2023

De genomineerde boeken van 2022-2023 zijn ook al bekendgemaakt! Neem snel een kijkje voor inspiratie! Ieder jaar ontdek ik door deze boekenlijsten ook weer interessante titels!

Alle juryleden hebben tot donderdag 20 april 2023 de tijd om alle boeken op de lijst te lezen en om te stemmen. De winnaars worden ook volgend jaar weer bekendgemaakt op 3 mei. (Nu zet ik het in mijn agenda 🙂 )

Wil je lid worden van de Leesjury? Dat kan alleen als je in België woont. Hier staat precies hoe het werkt. Vanzelfsprekend kun je in Nederland met je klas ook ‘meedoen’ door alle genomineerde titels te lezen. Wie weet wat voor mooie boeken je daardoor samen ontdekt!

Leave a Reply