Thema Kinderboekenweek 2023

Kinderboekenweek 2023 logoKinderboekenweek 2023Het thema van de Kinderboekenweek 2023 is bekend! En wát een mooi thema:
dit jaar gaan we op een prachtige manier in op diversiteit: ‘Bij mij thuis’. 

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis?

Er staan ons bovendien geweldige kinderboeken te wachten: Sanne Rooseboom schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en Yvonne Jagtenberg maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Dubbel feest!!

Iven Cudogham schrijft het Kinderen voor Kinderen-lied. Ook kunnen we ons al verheugen op het gedicht van Pim Lammers. Zijn nieuwste dichtbundel Ik denk dat ik ontvoerd ben past sowieso al perfect bij het thema. Die kan alvast op het lijstje! (En jawel, het is zelfs een van de thematitels!)
Trouwens… Mot en de metaalvissers van Sanne Rooseboom ook. En Het huis van Hopper van Yvonne Jagtenberg en… en… Bij mij begint het al te borrelen! Bij jou ook?

De thematitels zijn overigens allemaal ook bekend! Daar kun je dus al flink wat inspiratie opdoen. Ik zag dat er nog wel wat werk aan de winkel is… Hoewel ik vrijwel alle titels gelezen heb, staan er nog maar drie met een uitgebreide bespreking op deze website. Wordt vervolgd dus!

Hieronder staan de thematitels op een rijtje.
Op hebban.nl/kinderboekenweek lees je er meer over!
Via de titel kom je op bol.com, waar je via het inkijkexemplaar vaak al een stukje kunt lezen.


Klik hier voor nog meer boekentips!


THEMATITELS GROEP 1/2

Thematitels 1/2

THEMATITELS GROEP 3/4

Thematitels 3/4

THEMATITELS GROEP 5/6

Thematitels 5/6

THEMATITELS GROEP 7/8

Thematitels 7/8

Leave a Reply